کد خبر 319752
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۲۴۰ میلیون نفر در جهان یک بار مواد مخدر استفاده کرده‌اند، گفت:‌ یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد در ایران وجود دارد.

به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آستانه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، سخنران پیش از نمازجمعه تهران بود و با اشاره به اینکه امروز، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است، اظهار داشت: اهمیت مبارزه با مواد مخدر و نقشی که در شرایط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی دارد، امری مهم و خطیر است که سازمان ملل متحد، معاونتی برای مبارزه با مواد مخدر گذاشته است و در تمامی کشورها در سطح بالای حاکمیت تعریف شده است.

وی افزود: در سال 1385 مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر را اعلام کردند که نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه این سیاست‌های کلی شامل 11 بند است، خاطرنشان کرد: رؤسای قوا و مسئولان بر اساس این سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر موظف شدند این 11 بند را اجرایی کنند.

* افزایش 49 درصدی تولید مواد مخدر در سال 2013

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه موقعیت کشورمان در کنار کشوری مانند افغانستان است، که بیش از 82 درصد مواد مخدر جهان را تأمین می‌کند، تصریح کرد: در سال 2012، 154 هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت مواد مخدر بود که 3700 تن تریاک تولید کردند و در سال 2013، 210 هزار هکتار زمین زیر کشت بود که 5500 تن مواد مخدر تولید شد که یعنی 49 درصد افزایش در تولید مواد مخدر بوده است.

وی افزود: سازمان ملل متحد اعلام کرده است که 460 میلیارد دلار درآمد ناشی از جرایم سازمان‌ یافته است که نصف آن مربوط به مواد مخدر است؛ در ایران 3 میلیارد دلار یعنی 10 هزار میلیارد تومان مواد مخدر در سال چرخش مالی دارد.

* وجود بیش از یک میلیون معتاد در ایران

وزیر کشور با بیان اینکه در دنیا 5.2 درصد جمعیت 15 تا 64 سال یک بار مواد مخدر استفاده کرده‌اند، گفت: 240 میلیون نفر به طور میانگین مواد مخدر مصرف کرده‌اند که در ایران این عدد 2.6 درصد که معادل یک میلیون 350 هزار نفر معتاد می‌شود.

وی افزود: این رقم نصف سرانه جهانی معتاد است و از نظر مقایسه خوب است اما در جمهوری اسلامی ایران با اعتقادات مذهبی درست نیست و اگر کسی دچار این موضوع شود، همه جامعه مسئول هستند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه بیش از یک میلیون نفر در ایران با مواد مخدر درگیر هستند خاطرنشان کرد: 6 میلیون نفر به صورت مستقیم با اعداد گفته شده با مواد مخدر درگیر هستند و این 6 میلیون نفر با توجه به اقوام و آشنایان آنها عدد بسیار زیادی است.

وی با اشاره به انجام نظرسنجی‌ها در خصوص مواد مخدر در جامعه، گفت: 92 درصد جامعه ما نگران مواد مخدر هستند و یک دغدغه جدی می‌دانند.

* بیش از 90 درصد معتادان مرد هستند

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه تقریبا 90.7 درصد معتادان مرد هستند، تصریح کرد: 9.3 درصد معتادان را نیز خانم‌ها تشکیل می‌دهند که این عدد در 5 سال قبل 5.2 بود اما متاسفانه در این سال‌ها رشد معتادان زن دو برابر شده است.

* 700 هزار نفر معتادان شاغل و 66 درصد متأهل هستند

وی با بیان اینکه 52.7 درصد معتادان شاغل هستند، که عدد آن 700 هزار نفر می‌شود، تصریح کرد: اگر این تعداد معتاد شاغل از مدار اقتصادی خارج شوند، دچار زیان می‌شوند و آنها تبدیل به انسان‌هایی خواهند شد که بزهکاری و جرم انجام می‌دهند.

وزیر کشور افزود: 47 درصد معتادان بیکار و 63 درصد آنها متأهل هستند که اگر هرکدام از آنها دو فرزند داشته باشند، حدود 700 هزار نفر فرزند دارند که در خانواده‌ای زندگی می‌کنند که معتاد است و آنها در محیط و مسیر ناهنجاری قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه 55 درصد طلاق‌ها به دلیل اعتیاد است، گفت: طلاق که یک موضوع مهم است و آثار و زیان‌هایی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی دارد، نشان می‌دهد اعتیاد چقدر در حوزه اجتماعی توانسته است، بر آن مؤثر باشد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • لوکا مودریچ ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۳۰
    0 0
    700 هزار نفر معتادان شاغل و 66 درصد متأهل هستند. (کلاً وضعشون خوبه)

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس